Speciaal voor (juridische)professionals. Creëer rust & ruimte met winter APK!

jan 30, 2023 | Blog

Creëer Rust en Ruimte met de Winter APK! Vier Tips.

Het einde van de winter komt in zicht. De dagen worden al weer wat langer en de zon wint aan kracht. Maar voordat de lente komt, is de winter dé periode om tot rust te komen. Ook is de winter de periode om orde op zaken te stellen, op te ruimen en ruimte te creëren voor iets nieuws. Daarvoor kun je heel goed gebruik maken van de ‘Winter APK’. Hiermee onderzoek je de volgende vier zaken: uit welke onderdelen bestaat jouw (werkzame)leven, wat wil je graag houden, wat ruim je op en wat staat er op je wensenlijst. Vandaag geef ik je praktische tips om de ‘Winter APK te doen, zodat je rust en ruimte kunt gaan ervaren en de regie over je leven pakt. Doe je mee?

Tip 1: Breng je bezigheden in kaart

De Winter APK begint met het maken van een overzicht van zaken waaraan jij jouw tijd spendeert. Denk aan: werken, huishouding, boodschappen, hobby’s, zorgtaken, studie, tijd voor jezelf en sociale contacten. Opdracht: schrijf voor jezelf ten minste acht onderdelen op waar jij in een week/twee weken mee bezig bent. Geef deze onderdelen vervolgens een cijfer van 1 tot en met 10. Het cijfer tien staat voor 100% tevreden en het cijfer 1 voor 100% ontevreden. 

Tip 2: Houd vast wat werkt

Je hebt nu een overzicht van je werkzaamheden en kent je tevredenheidsscore. Je zou zelfs het gemiddelde kunnen berekenen…:). In het algemeen geldt, dat als je over zaken tevreden bent, je deze kunt behouden of zelfs naar een hoger plan kunt tillen.
Opdracht: schrijf deze items op een lijst die je noemt: houden/vergroten.

Tip 3: Ruim op en laat los

Het kan zijn dat je niet tevreden bent over bepaalde items. Opdracht: zet deze op de lijst: opruimen/loslaten/verminderen.
Stel dat je niet tevreden bent over je werk of specifieke werkzaamheden en je scoort een 6. Ga dan bij jezelf na wat je hiermee wilt. Is het tijd om op zoek te gaan naar wat anders? Kun je bepaalde werkzaamheden afstoten? Of ga je nu echt eerder naar huis….Misschien is er iemand die steeds een beroep op je doet en veel van jouw energie slurpt. Dan is dit wellicht hét moment om aan te geven, dat dit niet meer past…. Loslaten en opruimen is vaak ingewikkelder dan we denken. Maar het loont. Want je creëert hiermee ruimte voor wat nieuws.

Tip 4: Schrijf je wensenlijst!

Door zaken te laten gaan (tip 3) ontstaat er meer ruimte en rust. De kunst is om deze ruimte in te vullen met zaken waar jij blij van wordt en energie van krijgt. Of deze ruimte niet te vullen, maar te laten met tijd voor jezelf. Opdracht: schrijf deze op de lijst: wensen.

Door op deze manier een APK te maken van jouw leven, heb je inzicht gekregen hoe tevreden je hiermee bent. Nu kun je bewust gaan sturen in wat past en niet meer past en aan jezelf gaan gunnen wat je nog wenst. Hiermee pak je de regie (terug) en geef je het leven vorm op een manier die meer van jou is!

un je hier wat hulp bij gebruiken?
Ben je nieuwsgiering geworden naar jouw plaatje en kun je wel wat hulp gebruiken bij jouw APK? Of wil je leren hoe je zaken opruimt en afstoot? Ik help je graag. Neem gerust vrijblijvend contact op, zodat we kunnen bespreken of ik iets voor je kan betekenen..