Hoe floreer je als jurist of andere high professional?

jan 31, 2021 | Blog

HOE FLOREER JE ALS JURIST OF ANDERE HIGH PROFESSIONAL?

Als ik een beschrijving geef van een jurist of andere professional die floreert, zie ik een energiek persoon voor me. Het is iemand die de zaken goed op orde heeft en zijn vakkennis beheerst. Maar wat nog het meeste opvalt is zijn manier van communiceren met anderen en hoe hij omgaat met de uitdagingen die op zijn pad komen. Deze soft skills zijn immens belangrijk als je als jurist wil floreren. Wil je dit ook? Dan zul je jezelf open moeten stellen voor persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Het maakt je werk (en leven) zoveel leuker.

Wat is persoonlijk floreren?

Persoonlijk floreren betekent voor mij: lekker in je vel zitten, weten wat je wilt en grenzen kunnen stellen. Daarnaast ga je goed om met de waan van de dag en durf je kritisch naar jezelf te kijken. Je staat in verbinding met jezelf, waardoor je ook beter in staat bent om met anderen te verbinden. Je zit in de flow en er is geen sprake van energie die blokkeert. Je hebt voldoende vertrouwen om met de uitdagingen van het dagelijks leven om te kunnen gaan.

Wat is professioneel floreren?

Iemand die professioneel floreert, is goed in zijn werk (vakinhoudelijk), maar ook in soft skills. Denk hierbij aan: luisteren, vragen stellen, feedback geven en ontvangen, timemanagement of de diepte ingaan in een gesprek. Het aanleren van deze vaardigheden gaat niet vanzelf. Het vraagt om continu te blijven leren, oefenen, experimenteren, vallen, opstaan en oefenen. Steeds weer. Veel mensen die ik ontmoet, vinden het leuk en belangrijk om zich deze soft skills eigen te maken. Kennis van deze tak van sport maakt het werken zoveel leuker. Dit geeft een andere dimensie in het omgaan met anderen. Het brengt energie.

Faal je als je hulpt vraagt?

Het kan zijn dat er een kink in de kabel komt. Dit kan werk gerelateerd zijn, maar ook een oorzaak hebben in de privésfeer. Om succesvol uit de dip te komen, is het raadzaam om hulp te vragen aan bijvoorbeeld een coach of psycholoog. Is dat falen? Nee, zeker niet. Want door hulp te vragen en te onderzoeken wat nodig is om weer in de flow te komen, toon je karakter en moed. Waarom en van wie moet je alles alleen doen? Het vergt actie om in beweging te komen en soms heb je daar even iemand anders bij nodig. Dit weet ik uit ervaring. Je neemt daarmee je eigen verantwoordelijkheid en pakt de regie. Het is immers jouw leven!

Ben jij je bewust van jouw talenten?

Door je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen én te investeren in jezelf, creëer je bewust leiderschap. Je gaat immers zelf aan de slag om stappen te zetten in de door jou gewenste richting!
Ben jij je bewust van jouw talenten, pak jij de regie en weet je al wat je eigenlijk het liefste zou willen? Maar staat daaraan nog iets in de weg? Of is er nog een vaardigheid die je wilt verbeteren of vergroten? Pak je kans, zet bewust stappen en wees Bewust aan Zet. Succes verzekerd!

Wil jij (weer) floreren?

Wil jij stappen zetten en weer gaan floreren als jurist of andere professional? Of gewoon nog beter worden in je vak? Bel me gerust, zodat we kunnen onderzoeken of ik je verder kan helpen. Of vraag een coachdag aan. Samen kijken we naar jouw huidige situatie en inventariseren we waarin jij meer zou willen floreren. Lees hier mee over een coachdag. Of meld je aan voor de tweedaagse masterclass: Help de jurist verzuipt, waarbij je in een kleine groep gelijkgestemden aan de slag kunt om jouw doelen te bereiken!