Individuele coaching

(Online) coaching, training & intervisie voor juristen en andere high professionals

Ben je er aan toe om persoonlijk én/of professioneel te groeien?

Ben je jurist of andere high professional? Dan heb je waarschijnlijk veel op je bord en maak je lange dagen. Deadlines, grote verantwoordelijkheid, hoge werkdruk en veeleisende klanten vragen veel van jouw energie. Misschien loop je daarin vast, ervaar je veel stress en vind je het lastig om daar zelf een oplossing voor te vinden.  Of ben je toe aan een volgende (carrière) stap en vraag je je af wat er echt belangrijk is voor jou? Mijn individuele coaching is erop gericht dat je met vertrouwen, zelfkennis en meer plezier jouw uitdagingen aan kunt gaan. Ook kan het vergroten van professionele vaardigheden er voor zorgen, dat je (nog) beter functioneert. Investering in jezelf door middel van individuele coaching leidt altijd tot groei.

Klaar voor de volgende stap?
Als je je verder persoonlijk en zakelijk wilt ontwikkelen en/of toe bent aan een volgende (carrière) stap, is individuele coaching heel geschikt. Samen met jou exploreer ik graag wat er nu belangrijk is voor jou en wat jij nu nodig hebt. Waar sta je nu, waar loop je tegen aan, hoe wil je veranderen of hoe wil je je ontwikkelen? Wat zijn jouw (verborgen) talenten? Door stil te staan in het nu en je wensen en doel(en) te bepalen, kun je onderzoeken welke concrete stappen je kunt zetten.

(Coach)vragen die regelmatig voorkomen zijn:

  • wat zijn mijn kwaliteiten en hoe zet ik deze optimaal in
  • hoe creëer ik balans tussen werk en thuis
  • wat geeft energie en wat mij kost energie
  • wat wil ik nu echt?
  • wat levert time management op voor mij
  • wat is mijn volgende (carrière) stap
  • hoe stel ik grenzen

Voorkom langdurige uitval door stress/work-life balans en vraag individuele coaching aan
Coaching werkt preventief tegen (langdurige) uitval door te veel stress, langdurige werkdruk en disbalans tussen werk en privé. Voorkom dat je uitvalt door nu de balans op te maken en te onderzoeken wat jij nu nodig hebt om goed te kunnen functioneren en de regie te pakken. Een kleine stap levert al vaak mooie resultaten op. Resultaten die er voor zorgen dat je goed in je vel zit én genoeg energie overhoudt voor het leven naast je werk

Zet stappen in jouw carrière
Ook is coaching heel goed te gebruiken voor je loopbaanontwikkeling. Wat wil je over 5 jaren hebben bereikt? Waar werk je dan? Welke functie ambieer je? Wat moet je daarvoor nog ontwikkelen en leren? Hoe blijf je een enthousiaste professional?

Herstel/re-integratie
Ben je uitgevallen en wil je herstellen en weer re-integreren? Met een gericht coachings traject kun je hier heel goed mee aan de slag.

Levensvragen
‘Het meervoud van lef is leven’. Sta je wel eens stil bij de volgende vragen: Wie ben ik? Waarom doe ik wat ik doe? Waar word ik nu echt blij van? Leef ik mijn droom? Is er nog meer? Samen ga ik graag met je op onderzoek uit.

Online coaching
Ik bied ook online coaching aan. In deze Corona tijd blijkt dat online coaching een prima alternatief is voor coaching op locatie, zodat coachingstrajecten prima door kunnen gaan of gestart kunnen worden.

ICF gecertificeerd
Ik ben aan gesloten bij de International Coaching Federation (ICF) en onderschrijf de gedragsregels van de ICF.

Werkwijze
Voor coaching is het heel belangrijk dat we een klik hebben. Daarom is er altijd een kennismakingsgesprek. Dit kan op locatie, online of telefonisch.
Een coachtraject bestaat meestal uit 3-5 gesprekken. Als je het fijn vindt, gaan we naar buiten.

Tarieven
Het intakegesprek van een half uur is altijd kosteloos. Mijn tarieven en mogelijkheden geef ik graag telefonisch aan je door.
Ben je werknemer? Vaak vergoedt de werkgever het coachingstraject of een gedeelte ervan uit een budget voor persoonlijke of professionele ontwikkeling of een opleidingsbudget. 
Ben je ondernemer/zelfstandige? De kosten voor coaching zijn vaak aftrekbaar voor de belasting. De accountant kan hier informatie over geven.

Externe coachpoule SSR 
Ik ben aangesloten bij de externe coachpoule van het SSR, Studiecentrum Rechtspleging.

Meer weten?

Wil je snel stappen maken? Boek dan een Coachdag

Op deze dag gaan we van 10:00- 16:30 uur samen aan de slag om inzicht te krijgen in waar je nu staat (startpunt), wat je anders wilt of wilt verbeteren (doel) en welke stappen je daarvoor kunt zetten (concrete actie).

Werkwijze
Samen zoeken we uit waar jouw tijd & energie nu naar toe gaan (lifescan). Ook krijg je inzicht in jouw eigen gedrag en hoe je jouw kwaliteiten optimaal kunt inzetten. We besteden aandacht aan de vraag: waarom doe je wat je doet, ook al wil je misschien iets anders? Wat staat daar aan in de weg? Daarnaast bepalen we wat de doelen zijn, die je met de coaching wilt bereiken

Voordelen
Het voordeel van deze intensieve coachdag is dat je na deze ene dag al veel inzichten hebt, ook in je zelf. Daarnaast weet je concreet welke stap (pen) je gaat zetten om er voor te zorgen dat je de gewenste verandering in gang kunt zetten.

“Coaching door Fineke van Leusen was voor mij verhelderend, inzicht gevend en laagdrempelig. Het gesprek voelt heel informeel, maar wordt zeer professioneel (bij)gestuurd. Ik ben meer tot mijn kern/gevoel gekomen in plaats van rationeel te denken. Met praktische tips, zoals opschrijven wat goed gaat, kon ik gelijk aan de slag. Ik voel me nu veel zekerder over mezelf.”

Meer weten? Neem gerust contact op.

Ik reageer binnen 1 werkdag op je vraag. Wil je gelijk iets overleggen? Bel me dan op: 06-46752012. Tot snel!

Ben jij stress de Baas?

Ben jij stress de Baas?

Ben jij stress de Baas? In de maand juni gaf ik samen met Lieke Fontijn de training: 'STRESS DE BAAS, inzicht in vecht-, vlucht- en bevriesgedrag' aan een groep advocaten/mediators. We hebben veel verteld over stress in relatie tot de hersenen. Het woord stress heeft...

Adres
Randstad 22-165
1316 BM Almere

Privacyverklaring 
Algemene voorwaarden

Ik ben ICF gecertificeerd (International Coaching Federation)