Fineke van Leusen

Jarenlang werkte ik in het notariaat, waarvan ruim 15 jaar als notaris en mediator met een eigen kantoor. Na een burn-out kwam ik in aanraking met coaching. Dit vond ik zo inspirerend en interessant dat ik het roer heb omgegooid en ben gestopt als notaris. Ik werk nu als executive coach, trainer, intervisiebegeleider en consultant.

Als notaris adviseerde ik mensen. Als executive coach laat ik jóu zelf keuzes maken. Je gaat een brug slaan tussen waar je nu staat én waar je naar toe wilt. Wat is daar voor nodig? Mijn trainingen zijn gericht op bewust leiderschap. Wat heb jij nodig om te groeien in jouw werk?

Mijn ervaringen

Ik maakte het van kandidaat-notaris tot eigenaar van een notariskantoor. Het is fijn als je carrière maakt, maar op een gegeven moment realiseerde ik me dat mijn leven zich elke dag voor mij afspeelde: ik was zo druk, ik kon van de echt waardevolle dingen niet meer voldoende genieten.

Ik ging maar door en op een gegeven ogenblik was mijn energie totaal op… en raakte ik burn out. Pas toen werd me duidelijk, dat ik al mijn energie had weggegeven aan anderen in plaats van aan mezelf. Dat was best heel confronterend. Ik realiseerde me pas toen, dat er meer in het leven is dan werken en van alles moeten. Ik besloot: dit moet anders! Ik heb afscheid genomen van het notariaat en leef nu mijn droom! En natuurlijk hoef jij niet net als ik coach te worden. Het enige wat ik je toewens is te kunnen genieten van wat je doet. Jouw leven en je werk. Ik geniet elke dag van kleine en grote dingen.

Mijn doel

Mijn doel is dat jij genoeg energie hebt om je werk goed te kunnen doen én ook nog tijd hebt voor jezelf! Je gaat ervaren hoe het nu echt met je is en of je daar tevreden over bent. Hierbij laat ik jou “bewust aan zet” zijn. Als je persoonlijk goed functioneert, zal je werk daar profijt van hebben.

Je huidige situatie is een gevolg van alle keuzes die je hebt gemaakt. Jij bepaalt zelf of je iets wilt veranderen. Een kleine verandering en/of inzicht in jouw gedrag/situatie, levert al heel mooie resultaten op. Ik begeleid je graag in jouw verandertraject. Volg ook mijn motto: je leeft maar één keer, geniet ervan!

Opleidingen

Ik heb bewust gekozen voor een internationaal geaccrediteerde coachopleiding bij The MMS Worldwide Institute BV en ben ICF gecertificeerd. Deze opleiding is geaccrediteerd door respectievelijk de NOBCO, het EMCC en de ICF.

Daar volgende ik ook het ‘Train de Trainer’ Programma (MMS Masterclass), waarin ik leerde om groepen te trainen en processen te faciliteren. Om meer inzicht te krijgen in gedrag van mensen heb ik de trainingen: MBTI practioniser Step I en ‘de MBTI en teamontwikkeling’ gevolgd bij OPP unlocking potential. Met de MBTI krijg je snel en gemakkelijk inzicht in je eigen voorkeursgedrag, maar ook in dat van een ander. Deze kennis is heel goed te gebruiken in je werk, je stijl van leidinggeven, het werken in een team, conflictoplossing, besluitvorming, maar ook voor persoonlijke ontwikkeling, een passende (loop)baan, je relatie met je partner en/of je kinderen.

De opleiding tot mediator volgde ik in 2003 tijdens mijn loopbaan in het Notariaat bij The Lime Tree Instituut voor Mediation & Training. Ik vind het een uitdaging om mensen te laten ontdekken wat de trigger is in de verstoring van de relatie en wat er voor nodig is om tot een oplossing te komen. Ik ben geregistreerd als intervisiebegeleider van de KNB, de vFAS (de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators) en de MfN (Mediatorsfederatie Nederland).

Verder

Samen met mijn echtgenoot heb ik drie opgroeiende kinderen. Naast mijn gezin en werk maak ik graag tijd voor mijn vrienden en de leuke dingen in het leven: hardlopen, koken, yoga, meditatie, wandelen, muziek maken als altviolist in een groot symfonieorkest, lezen en tuinieren.

Wil je mij persoonlijk spreken of heb je een vraag aan mij? Neem dan contact met mij op.

Wie zit er achter het stuur? Ik…of niet soms?

Wie zit er achter het stuur? Ik…of niet soms?

Wie zit er achter het stuur?Toen ik voor de eerste keer hoorde van "sub" personaliteiten, moest ik er niets van hebben. Weer een mooie theorie. Hoezo, bestond ik uit meerdere stukjes? Wat een vaag geneuzel. Niet aan mij besteed. Totdat ik zelf in coaching kwam. In een...

Wat er gebeurt als je jezelf de ruimte geeft!

Wat er gebeurt als je jezelf de ruimte geeft!

Meer ruimte? Met pijn in mijn hart maakte ik eind vorig jaar de keuze om te stoppen met mijn advieswerk op mijn 'oude notariskantoor' per 1 april 2019. Ik wilde me helemaal focussen op de groei van mijn eigen bedrijf en daar was niet genoeg ruimte voor.  Ik ontving...

Iedere maand een tip ontvangen?

Schrijf je hier in voor maandelijkse tips voor meer plezier in je leven. Laat je inspireren!