Fineke van Leusen

Over mij

Jarenlang werkte ik in het notariaat, waarvan ruim 15 jaar als notaris en mediator met een eigen kantoor. Na een burn-out heb ik het roer omgegooid en ben gestopt als notaris. Ik werk nu als life- & executive coach, trainer, intervisiebegeleider & mediator omdat ik mijn missie wil volgen: juristen en andere high professionals persoonlijk én professioneel laten floreren.
Vanuit mijn achtergrond als notaris/jurist heb ik een affiniteit met high professionals en de juridische wereld, in het bijzonder het notariaat en de advocatuur.

Notariaat
In mijn lange loopbaan in het notariaat en ook als mediator (en estateplanner) heb ik heel geleerd en veel meegemaakt. Ik heb zaken goed gedaan en fouten gemaakt.  Ik was werknemer, werkgever én ondernemer. Ik heb mét en vóór ontzettende veel verschillende mensen gewerkt: slimme, jonge, oude, vermogende, veeleisende, boze, verdrietige, en blije mensen enzovoorts. Hierdoor ben ik er achter gekomen dat ik liefst met mensen werk en mensen een stap verder wil helpen.
Mijn juridische kennis bouwde ik op door het volgen van vakinhoudelijke cursussen, overleg en het bijhouden van de vakliteratuur. Mijn kennis over ‘gedrag van mensen’, persoonlijke ontwikkeling, samenwerken en leidinggeven leerde ik in de praktijk en uit boeken. Daar was destijds niet veel aandacht voor.

Puzzelstukjes op hun plek
Tijdens mijn opleidingen tot professioneel coach, (MBTI) trainer, teamcoach en  kennis over systemisch werk vielen veel puzzelstukjes op hun plek. Ik heb veel inzichten gekregen in ‘het gedrag van de mens’ en in mezelf. Ook heb ik mijn kennis over ‘soft skill’ vaardigheden vergroot. Ik weet nu, dat als je wilt floreren, je niet alleen vakinhoudelijk moet groeien, maar ook moet investeren in jezelf. Dat is niet altijd gemakkelijk, wel een uitdaging. Persoonlijke groei vraagt inzicht in je eigen gedrag, je talenten, je manier van communiceren etc, maar ook inzicht in wat je verder wilt ontwikkelen. Door je softs skills vaardigheden te vergroten en ontwikkelen, is er ook ruimte voor Professionele groei. Persoonlijke- en professionele groei zijn daarmee voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Mijn missie
Mijn missie is om jou/je team/organisatie te laten groeien, zowel persoonlijk als professioneel. Persoonlijke ontwikkeling zal zijn weerslag hebben op hoe je professioneel functioneert en vice versa. Je huidige situatie is een gevolg van alle keuzes die je hebt gemaakt. Jij kunt (nu) bepalen of je daar tevreden over bent of niet. Zo niet, wat zou je dan anders willen of wat zou je willen ontwikkelen? Wat heb je daarvoor nodig en welke stap kun je zetten. Jij bent degene die deze keuzes maakt en daarmee Bewust aan Zet. Een kleine stap, levert al heel mooie resultaten op.

Opleidingen

  • Rechtsgeleerdheid, RUG
  • Mediator (2003), The Lime Tree, Instituut voor Mediation & Training
  • Professioneel coach/ICF gecertificeerd, coachopleiding The MMS Worldwide Institute BV
  • Trainer, Facilitator van processen, Train de Trainer’ Programma, MMS Masterclass bij The MMS Worldwide Institute BV
  • Gecertificeerd MBTI professional,  MBTI practioniser Step I, OPP Unlocking Potential
  • Opleiding MBTI en teamontwikkeling. OPP Unlocking Potential
  • Opleiding Systemisch Individueel Coachen,  Plan B
  • Intervisiebegeleider, KNB assessment, Opleiding tot intervisie, Dialogue BV
  • Op dit moment volg ik de opleiding tot ICF mentorcoach
  • verder volgde ik meer relevante trainingen

Vrijwilligerswerk
Ik ben vrijwillig coach bij Matching Talents (VMCA) en Coach 4You, waarbij ik kinderen tussen de 12 en 20 jaar die een steuntje in de rug nodig hebben, coach, ondersteun en stimuleer. 

Tot slot
Ik ben heel graag buiten en trek er vaak op uit om te wandelen, te fietsen, hard te lopen of te tuinieren, samen of alleen. Met mijn echtgenoot heb ik drie opgroeiende kinderen. Naast mijn gezin en werk maak ik graag tijd voor mijn vrienden en familie, lezen, altviool spelen en Qigong.

Wil je mij persoonlijk spreken of heb je een vraag aan mij? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Pas op voor langdurige (werk)druk

Pas op voor langdurige (werk)druk

Gevolgen van langdurige (werk)druk kunnen zijn: * minder presteren * slechte concentratie * slecht slapen door druk hoofd * minder energie * uitval door ziekte/burn-out. Als je midden in een heel drukke periode zit, heb je zelf mogelijk niet door wat daarvan de impact...

Wie zit er achter het stuur? Ik…of niet soms?

Wie zit er achter het stuur? Ik…of niet soms?

Wie zit er achter het stuur?Toen ik voor de eerste keer hoorde van “sub” personaliteiten, moest ik er niets van hebben. Weer een mooie theorie. Hoezo, bestond ik uit meerdere stukjes? Wat een vaag geneuzel. Niet aan mij besteed. Totdat ik zelf in coaching kwam. In een...

Iedere maand een tip ontvangen?

Schrijf je hier in voor maandelijkse tips voor meer plezier in je leven. Laat je inspireren!