Succesvol leidinggeven door notarisklerken

Training

Doelgroep: (register) notarisklerken

Voor notarisklerken met een leidinggevende/coördinerende functie, die met succes, gemak en plezier hun team willen aansturen.

Leiderschap vraagt om leiderschapsvaardigheden. Denk aan: lastige gesprekken voeren, teamgenoten aansturen en helder communiceren. Zonder dat u uw focus op uw eigen werk verliest. In deze training krijgt u inzicht in hoe u zelf ten volle kan functioneren én uw team kan motiveren om effectief en succesvol te werken.

Leiderschap in de praktijk brengen
Als u als (register) notarisklerk leiding geeft, bent u meestal in deze rol terechtgekomen, zonder dat u daar voor bent opgeleid. Terwijl leidinggeven ook een vak is, waarvoor u vaardigheden kunt ontwikkelen. Met de juiste opdrachten, kennis en oefening leert u uw leiderschapsvaardigheden te vergroten, zodat u als notarisklerk deze functie met gemak en plezier kunt uitoefenen.

Voor notarisklerken die met gemak en succes hun leiderschapsrol willen vervullen

Werken in het notariaat is werken in een unieke wereld. Als u als notarisklerk leiding geeft, een team aanstuurt of een coördinerende rol vervult, bent u daar meestal niet voor opgeleid. Terwijl leidinggeven ook een vak is, waarvoor u vaardigheden kunt ontwikkelen.
Bij leiderschapsvaardigheden, kunt u denken aan het voeren van lastige gesprekken, helder communiceren en het aansturen van uw teamgenoten. En dat alles, zonder dat u uw focus op uw eigen werk verliest.
In deze training krijgt u inzicht in hoe u zelf goed kunt functioneren én uw team(leden) motiveert om het beste uit zichzelf te halen en effectief & succesvol te werken.

Krijg in één dag helder hoe u effectief en met plezier uw team aanstuurt.

Inhoud van deze ééndaagse training

  • Een dagdeel theorie over de soorten leiderschap, de leiderschapsrol en de dagelijkse uitdagingen van leidinggeven.
  • Inzicht krijgen in uw kwaliteiten en valkuilen.
  • Een praktisch dagdeel, waarin u aan de slag gaat met communicatieve vaardigheden, waaronder het geven én ontvangen van feedback en het voeren van lastige gesprekken.
  • Oefenen en experimenteren, zodat u het geleerde direct in de praktijk kunt brengen.

Maximaal 12 deelnemers
Met een kleine groep van maximaal twaalf deelnemers is er voldoende aandacht voor u, zodat de leercurve optimaal is.

Aan het einde van deze training:

✓ Kent u verschillende typen van leidinggeven

 Weet u welke leiderschapsrol het beste bij u past en hoe u deze inzet in uw team

 Bent u in staat om verbindende gesprekken met uw teamgenoten te voeren

 Weet u hoe u respectvol en succesvol feedback kunt geven

 Weet u waar uw persoonlijke leerpunten liggen

 Bent u beter in staat om uw teamgenoten effectief tot gedragsverandering te zetten

Investering
De investering bedraagt €597,- exclusief btw.

Er worden 5 PE punten toegekend door de SOMN.

Over de trainers

mr. Fineke van Leusen

Fineke (www.bewustaanzet.nl) is oud notaris en heeft haar eigen coaching-, trainings- & consultancybedrijf dat is gericht op bewust leiderschap van juristen en andere high professionals. Haar missie is om mensen persoonlijk én zakelijk te laten floreren. Investeer in jezelf en leer bewuste keuzes te maken! Zij is erkend trainer bij de KNB, vFAS en de MfN.

mr. Peter Deen

Peter (https://deentopcoaching.nl) heeft ruim 25 jaar op alle niveaus leiding gegeven aan juridische professionals bij een verzekeraar. Van teamleider tot directeur. Als manager en bestuurder heeft hij er altijd naar gestreefd om resultaten te bereiken door de mens tot bloei te laten komen. Onder de naam DeenTopCoaching heeft hij zijn eigen bedrijf, gericht op coaching en training van leidinggevenden en professionals. Hij is voorzitter van StiR (Keurmerk voor Coaches).

Wat anderen van de training vonden

Onlangs volgde ik de training “Succesvol leiding geven” bij Fineke van Leusen en Peter Deen. Het was een fijne, leerzame en boeiende dag. Ik heb veel geleerd en kunnen oefenen met gespreksvormen in een prettige open sfeer. Er was veel ruimte voor interactie tussen de deelnemers en de trainers. Ik zou weer gaan!” 

Een notarisklerk

 

Hoe ziet deze eendaagse training eruit?

De training zal plaatsvinden in het sfeervolle ‘PUUR Almere’ gebouw.

Dag en duur van de training
Op woensdag 20 of 27 september ’23 van 10.00 tot 17.00 uur (inloop vanaf 09.45 uur).

Locatie
Het adres is Randstad 22-163, 1316 BM in Almere. U kunt hier gratis parkeren en het is 10 minuten lopen vanaf station Almere-Centrum. 

De trainers
De training wordt gegeven door mr. Fineke van Leusen en mr. Peter Deen.

Kunt u niet op deze datum?

De training zal plaatsvinden op woensdag 20 of 27 september ’23. Kunt u niet op deze datum, maar wilt u wel graag deelnemen aan een training? Geef dit dan aan op het aanmeldformulier. We zijn bezig met het inplannen van extra data en kunnen hierbij rekening houden met uw wensen.