Teamcoaching

(Online) teamcoaching en trainingen voor juristen en andere high professionals

Een team dat werkt

In een goedlopend team/organisatie is de besluitvorming effectief, verloopt de samenwerking en communicatie soepel en gestructureerd. Iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt en er is weinig ruis op de lijn. Als iets niet goed gaat, wordt dit bespreekbaar gemaakt en naar een adequate oplossing gezocht. Er wordt met passie en plezier gewerkt. Is dit niet het geval in jouw team? Denk dan aan teamcoaching of teambuilding!

Praktijk
In de praktijk blijkt dat het hier nogal eens aan schort. Er wordt weinig samengewerkt, slecht gecommuniceerd en de besluitvorming laat te wensen over, zodat er niet optimaal wordt gepresteerd. Regelmatig wordt er geklaagd en in de wandelgangen wordt veel besproken, maar waar het echt om gaat of wat er beter kan is niet helder of wordt niet uitgesproken. Ook duiken steeds dezelfde problemen op. Dat is een gemiste kans.

Ingrediënten effectief team
Voor een goedlopend team is van belang dat men elkaar vertrouwt, dat men zich durft uit te spreken én dat helder is:

  • wat de talenten en vaardigheden zijn van elk teamlid
  • waar jullie als team goed in zijn
  • wat beter kan
  • hoe je met elkaar samenwerkt, communiceert en besluiten neemt
  • hoe je de verbinding met jezelf en elkaar vergroot.
  • waar je met elkaar naar toe wilt.

Gebruik de verschillen
In ieder team zitten mensen met verschillende persoonlijkheden, vaardigheden en talenten. Er zijn veel mogelijkheden om persoonlijkheden in een team in kaart te brengen. Zelf ben ik ‘fan’ van de de MBTI (Myers Briggs Type Indicator) omdat dit praktische instrument op een eenvoudige, speelse manier inzicht geeft in je eigen gedrag, je talenten, mogelijke blinde vlekken maar ook inzicht in het gedrag van de ander. Inzicht leidt tot meer begrip.

Inzicht in je team
Als de voorkeursprofielen van ieder teamlid bekend zijn, kan een teamoverzicht worden gemaakt, waardoor sterke, maar ook zwakke elementen zichtbaar worden. Door gebruik te maken van elkaars kwaliteiten, kunnen teamleden elkaar aanvullen.
Dit draagt bij aan de versterking van elkaar én daarmee ook aan het team/de organisatie. De effectiviteit én het werkplezier kunnen groeien.
In een teamcoaching of teambuildingsdag kan gebruik worden gemaakt van de MBTI.

Als  je tegen dit soort vraagstukken aanloopt, daar verandering in aan wil brengen en een goedlopend team wilt hebben, kan teamcoaching of een teambuildingsdag voor jouw team of bedrijf veel brengen! Graag ga ik met je in gesprek om te bespreken wat jouw team nodig heeft om effectief te functioneren.

Snel resultaat met een teamsessie

Door met het team tijdens een teamsessie gericht aan de slag te gaan, worden er snel resultaten geboekt.

Werkwijze
In een teamsessie wordt het doel van de sessie bepaald: waar wil je als team naartoe? Daarvoor is het belangrijk om te weten hoe je als team in elkaar zit en nu functioneert. Wat kan er beter en wat is daar voor nodig?

Voordelen
De besluitvorming, communicatie en samenwerking worden beter als mensen elkaars kwaliteiten kennen en gaan gebruiken. Dit resulteert in een goed functionerend team dat plezier en passie uitstraalt.

“Coaching door Fineke van Leusen was voor mij verhelderend, inzicht gevend en laagdrempelig. Het gesprek voelt heel informeel, maar wordt zeer professioneel (bij)gestuurd. Ik ben meer tot mijn kern/gevoel gekomen in plaats van rationeel te denken. Met praktische tips, zoals opschrijven wat goed gaat, kon ik gelijk aan de slag. Ik voel me nu veel zekerder over mezelf.”

Meer weten? Neem gerust contact op.

Ik reageer binnen 1 werkdag op je vraag. Wil je gelijk iets overleggen? Bel me dan op: 06- 46752012. Tot snel!

Hoe floreer je als jurist of andere high professional?

Hoe floreer je als jurist of andere high professional?

HOE FLOREER JE ALS JURIST OF ANDERE HIGH PROFESSIONAL? Als ik een beschrijving geef van een jurist of andere professional die floreert, zie ik een energiek persoon voor me. Het is iemand die de zaken goed op orde heeft en zijn vakkennis beheerst. Maar wat nog het...

Wat is hun geheim? Vier tips om effectiever te werken

Wat is hun geheim? Vier tips om effectiever te werken

Wat is hun geheim? Vier tips om effectiever te werken? Hoe krijgen sommige professionals het toch voor elkaar? En hebben ze aan het einde van de werkdag nog genoeg energie over. Hoe blijven ze emotioneel, mentaal en fysiek energiek? Wat is hun geheim? Hieronder volgen...

Adres
Randstad 22-165
1316 BM Almere

Privacyverklaring 
Algemene voorwaarden

Ik ben ICF gecertificeerd (International Coaching Federation)