Teamcoaching

(Online) teamcoaching en trainingen voor juristen en andere high professionals

Een team dat werkt

In een goedlopend team/organisatie is de besluitvorming effectief, verloopt de samenwerking en communicatie soepel en gestructureerd. Iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt en er is weinig ruis op de lijn. Als iets niet goed gaat, wordt dit bespreekbaar gemaakt en naar een adequate oplossing gezocht. Er wordt met passie en plezier gewerkt. Is dit niet het geval in jouw team? Denk dan aan teamcoaching of teambuilding!

Praktijk
In de praktijk blijkt dat het hier nogal eens aan schort. Er wordt weinig samengewerkt, slecht gecommuniceerd en de besluitvorming laat te wensen over. Niet iedereen komt goed uit de verf. Er zijn eilandjes. Er is onvoldoende vertrouwen. Waar het echt om gaat of wat er beter kan is niet helder of wordt niet uitgesproken. Ook duiken steeds dezelfde problemen op.

Ingrediënten effectief team
Voor een goedlopend team is van belang dat men elkaar vertrouwt, dat men zich durft uit te spreken én dat helder is:

  • wat de talenten en vaardigheden zijn van elk teamlid
  • waar jullie als team goed in zijn
  • wat beter kan
  • hoe je met elkaar samenwerkt, communiceert en besluiten neemt
  • hoe je de verbinding met jezelf en elkaar vergroot.
  • waar je met elkaar naar toe wilt.

MBTI: Gebruik de verschillen
In ieder team zitten mensen met verschillende persoonlijkheden, vaardigheden en talenten. Met hulp van de MBTI (Myers Briggs Type Indicator) krijg je op een eenvoudige manier inzicht in je eigen gedrag, je talenten, mogelijke blinde vlekken maar ook inzicht in het gedrag van de ander. Inzicht leidt tot meer begrip.
Als de voorkeursprofielen van ieder teamlid bekend zijn, kan eenvoudig een teamoverzicht worden gemaakt. Zo worden de sterke, maar ook zwakke elementen zichtbaar. Door gebruik te maken van elkaars kwaliteiten, kunnen teamleden elkaar aanvullen.
Dit draagt bij aan de versterking van elkaar én daarmee ook aan het team/de organisatie. De effectiviteit én het werkplezier kunnen groeien.
In een teamcoaching of teambuildingsdag kan gebruik worden gemaakt van de MBTI.

Wil je een team coaching of teambuildingsdag voor jouw team of bedrijf of een keer sparren? Graag ga ik met je in gesprek om te bespreken wat jouw team nodig heeft om effectief te functioneren.

Snel resultaat met een teamsessie

Door met het team tijdens een teamsessie gericht aan de slag te gaan worden er snel resultaten geboekt.

Werkwijze
In een teamsessie wordt het voorkeursgedrag van van ieder teamlid  vastgesteld. Vervolgens worden, aan de hand van een teamoverzicht, de sterke, maar ook zwakkere elementen zichtbaar.

Voordelen
De besluitvorming, communicatie en samenwerking worden beter als mensen elkaars kwaliteiten kennen en gaan gebruiken. Dit resulteert in een goed functionerend team dat plezier en passie uitstraalt.

“Coaching door Fineke van Leusen was voor mij verhelderend, inzicht gevend en laagdrempelig. Het gesprek voelt heel informeel, maar wordt zeer professioneel (bij)gestuurd. Ik ben meer tot mijn kern/gevoel gekomen in plaats van rationeel te denken. Met praktische tips, zoals opschrijven wat goed gaat, kon ik gelijk aan de slag. Ik voel me nu veel zekerder over mezelf.”

Meer weten? Neem gerust contact op.

Ik reageer binnen 1 werkdag op je vraag. Wil je gelijk iets overleggen? Bel me dan op: 06- 46752012. Tot snel!

Ben jij stress de Baas?

Ben jij stress de Baas?

Ben jij stress de Baas? In de maand juni gaf ik samen met Lieke Fontijn de training: 'STRESS DE BAAS, inzicht in vecht-, vlucht- en bevriesgedrag' aan een groep advocaten/mediators. We hebben veel verteld over stress in relatie tot de hersenen. Het woord stress heeft...

Adres
Randstad 22-165
1316 BM Almere

Privacyverklaring 
Algemene voorwaarden

Ik ben ICF gecertificeerd (International Coaching Federation)