Training Timemanagement

Training

Doelgroep: juristen en andere high professionals

Ontdek jouw voorkeursgedrag en leer direct hoe je op jouw manier effectief de regels van timemanagement kunt toepassen.


Heb je ook het gevoel dat je werk nooit klaar is? Je bent niet de enige. Timemanagement is een gewilde oplossing, maar is dat wel zo terecht? Ja. Timemanagement werkt echt. Maar alleen als je jezelf echt goed kent.

De gouden combinatie
Daarom heb ik deze training opgezet, speciaal voor juristen en andere high professionals. Hierin maak ik een combinatie tussen de timemanagement regels en jouw voorkeursgedrag met behulp van de MBTI (de Myers Briggs Type Indicator). Je kunt namelijk prima een algemene training volgen over timemanagement, waarin de regels worden uitgelegd, maar de kans is groot dat je er uiteindelijk weinig mee doet. Waarom? Omdat iedereen anders is. Iedereen werkt anders en heeft daarom ook een andere toepassing van de ‘regels’ nodig. In deze training leer je hoe de regels kunt toepassen zodat ze ook voor jou gaan werken.

De spelregels

Timemanagement gaat over het managen van jouw tijd, waarbij jij de regie pakt over wat er gedaan moet worden. Als je er goed in bent, levert het je meer rust op, werk je efficiënter en houd je zelfs tijd over!

Aandacht besteden aan dat wat belangrijk is
Voor timemanagement zijn er diverse formats te gebruiken, bijvoorbeeld de timemanagement matrix van Eisenhouwer/Covey. In deze matrix wordt aandacht besteed aan werkzaamheden die urgent/niet urgent zijn, en werkzaamheden die belangrijk/niet belangrijk is.

De spelregels toepassen
Je snapt zelf wel, dat je niet te veel tijd bezig moet zijn met niet belangrijke, niet urgente zaken. Hieronder vallen: veel op je telefoon zitten, internetten, tussendoor vaak de mail checken etc. Als je de spelregels toepast en weet ‘wat’ je ‘wanneer’ moet doen en welke werkzaamheden je moet laten, kun je al een eind in de goede richting komen. Maar in de praktijk is dit niet voldoende. Het gaat hier namelijk ook over jou!

Wanneer timemanagement wèl werkt:

Volgens mij spelen bij timemanagement de volgende vragen een cruciale rol. Stel je zelf eens de volgende vragen:

 • waar loop jij (specifiek jij..) tegenaan?
 • wat wil je anders?
 • waarom?
 • wat is er voor nodig?
 • wat is er anders als het lukt?

Om op deze vragen een antwoord te kunnen geven, is het van belang dat je jezelf bewust beter leert kennen. Waar ben je eigenlijk goed in? Wat gaat je op het werk gemakkelijk af? Welke werkzaamheden stel je stelselmatig uit en wat gebeurt er telkens weer, wat er voor zorgt dat jij het werk niet gedaan krijgt maar een ander wel? Tijdens de training vind je zelf de antwoorden op deze vragen en leer je hoe je bepaalde patronen kunt doorbreken. 

Dit ga je leren tijdens de training:

We beginnen de workshop met het onderzoeken van jouw voorkeursgedrag met hulp van de MBTI (de Myers Briggs Type Indicator). Je leert:

 • of je van nature een planner bent of juist niet
 • op welke manier je graag informatie verzamelt en verwerkt
 • tegen welke dilemma’s en uitdagingen je telkens aanloopt
 • wat jouw persoonlijke voorkeur is voor de manier van werken
 • wat jouw hinderlijke patronen zijn en hoe je deze kunt doorbreken
 • hoe je de timemanagement regels op jouw manier kunt toepassen

Maximaal 12 deelnemers
Er is een kleine groep van minimaal acht en maximaal twaalf deelnemers, waardoor je voldoende aandacht krijgt, zodat de leercurve optimaal is.

Investering
€ 597,- exclusief btw
& inclusief individueel MBTI rapport, werkboek en naslagwerk met uitgebreide uitleg van verschillende MBTI Types ter waarde van € 97,-.

Er worden 5 PE vaardigheidspunten toegekend door de KNB en er kunnen 5 PE punten worden aangevraagd bij de NOvA.

Over de trainer

mr. Fineke van Leusen

Fineke (www.bewustaanzet.nl) is oud notaris en heeft haar eigen coaching-, trainings- & consultancybedrijf dat is gericht op bewust leiderschap van juridische professionals. Haar missie is om mensen persoonlijk én zakelijk te laten floreren. Investeer in jezelf en leer bewuste keuzes te maken! Zij is erkend trainer bij de KNB, vFAS en de MfN.

Wat anderen ervan vinden

“Ik heb een interessante training Timemanagement/vergroten zelfinzicht bij Fineke gevolgd. Door inzicht in de MBTI heb ik mezelf beter leren kennen en weet ik nu wat voor mij een fijne werkomgeving is. Ook weet ik dat ‘plannen’ voor mij een uitdaging is. Samen met de uitleg van de Timemanagement regels heb ik voor mezelf goed in kaart kunnen brengen, hoe ik het meest effectief op mijn werk kan functioneren en ook nog energie overhoudt! Heel waardevol, niet alleen voor op mijn werk maar ook voor mijn thuissituatie!”

Review van een jurist

 

Hoe ziet deze training eruit?

De training zal plaatsvinden in het gebouw van ‘PUUR’ Almere.

Dag en duur van de training
Datum nader te bepalen/ van 09.45-16.30 uur (inloop vanaf 09.30 uur).​

Locatie
Het adres is Randstad 22-163, 1316 BM in Almere. Je kunt hier gratis parkeren en het is 10 minuten lopen vanaf station Almere-Centrum.

Kun je niet op deze datum?

De training zal plaatsvinden in 2023 (datum nader te bepalen). Kun je niet op deze datum, maar wil je wel graag deelnemen aan een training? Geef dit dan aan op het aanmeldformulier. Ik ben bezig met het inplannen van extra data en kan hierbij rekening houden met jouw wensen.