Vergroot je prestaties en werkplezier door het inzetten van jouw kwaliteiten

Training

Doelgroep: juristen en andere high professionals

Wil jij je werkplezier vergroten, efficiënter werken door het inzetten van jouw kwaliteiten? Dan is deze training voor jou.


In de juridische wereld is het veelal druk en hectisch. Je leeft in de waan van de dag en in praktijk is er weinig oog voor zelfinzicht. Terwijl uit onderzoek blijkt dat als je je bewust bent van jouw unieke kwaliteiten en deze bewust inzet op de werkvloer, je beter presteert en meer werkgeluk ervaart. Ook is het zelfvertrouwen groter en werk je efficiënter.


Inzicht in jouw kwaliteiten en valkuilen
Als iemand je vraagt naar jouw kwaliteiten, wat geef je dan als antwoord? Vaak kunnen we deze vraag niet goed beantwoorden omdat we meer aandacht besteden aan datgene wat we niet kunnen dan aan wat we wel goed kunnen. Zonde! In deze training ga je leren hoe je op basis van zelfinzicht beter én gelukkiger kunt worden in je werk.

Het in kaart brengen van jouw persoonlijksheidstype

Ben je een denker of een doener? Ben je een snelle beslisser, of stel je beslissingen juist uit? De Myer Briggs Type Indicator (MBTI) wordt door (juridische) professionals veel gebruikt om inzicht te krijgen in persoonlijke kwaliteiten.

De MBTI gaat uit van de theorie dat mensen voorkeuren hebben en daardoor bepaalde handelingen makkelijker doen met minder moeite. Het brengt 16 verschillende persoonlijkheidstypen in kaart met hun eigen unieke talenten en valkuilen. De MBTI is een praktisch middel om jezelf én anderen beter te begrijpen. Daarnaast biedt kennis van het kernkwadrant de mogelijkheid om jouw unieke kernkwaliteiten nog verder uit te diepen en jouw valkuilen in kaart te brengen.

Een persoonlijk MBTI rapport met waardevolle inzichten over jezelf
Voorafgaand aan de training ontvang je MBTI vragenlijsten via de Myers Briggs Company. De uitkomst van deze vragenlijsten staan in een persoonlijk MBTI rapport dat je tijdens de training ontvangt.

Dit ga je leren tijdens de training:

In deze interactieve training leer je wat jouw kwaliteiten zijn met gebruik van de MBTI. Daarnaast krijg je inzicht in jouw valkuilen door kennis van de kernkwadranten. Je leert hoe je deze kennis optimaal kunt inzetten op de werkvloer en daarbuiten, zodat je werkplezier groter wordt en je prestaties verbeteren.

Het resultaat van de training is dat je: 

  • weet hoe je jouw unieke kwaliteiten optimaal inzet
  • weet wat je valkuilen zijn, zodat je hier mee aan de slag kunt
  • bewust de regie leert pakken
  • weet hoe je grenzen kunt stellen
  • jouw prestaties verbetert

Maximaal 12 deelnemers
Er is een kleine groep van minimaal acht en maximaal twaalf deelnemers, waardoor je voldoende aandacht krijgt, zodat de leercurve optimaal is.

Investering
€ 597,- exclusief btw
& inclusief individueel MBTI rapport, werkboek en naslagwerk met uitgebreide uitleg van verschillende MBTI Types ter waarde van € 97,-.

Er worden 5 PE vaardigheidspunten toegekend door de KNB en er kunnen 5 PE punten worden aangevraagd bij de NOvA.

Over de trainer

mr. Fineke van Leusen

Fineke (www.bewustaanzet.nl) is oud notaris en heeft haar eigen coaching-, trainings- & consultancybedrijf dat is gericht op bewust leiderschap van juridische professionals. Haar missie is om mensen persoonlijk én zakelijk te laten floreren. Investeer in jezelf en leer bewuste keuzes te maken! Zij is erkend trainer bij de KNB, vFAS en de MfN.

Wat anderen ervan vonden

“Ik heb een boeiende training bij Fineke gevolgd over de MBTI. De MBTI bood mij een nieuwe kijk op de verschillende karaktereigenschappen van mijzelf en anderen, en hoe die botsen of elkaar juist aanvullen. Daardoor begrijp ik beter waarom sommige zaken mij gemakkelijk afgaan en andere werkzaamheden mij energie kosten. Ook snap ik beter waarom ik met bepaalde cliënten kan lezen en schrijven, terwijl anderen in mijn allergie zitten. Deze inzichten in mijn unieke kwaliteiten hebben mij ook geholpen om beter de balans te bewaken, mij te focussen op wat er gedaan moet worden, waarbij ik ook mijn grenzen kan aangeven. Zeer nuttig voor de praktijk als advocaat (en mediator), maar eigenlijk op ieder gebied waar je met andere mensen te maken hebt.”

Review van een advocaat

Hoe ziet deze eendaagse training eruit?

De training zal plaatsvinden in het sfeervolle ‘PUUR Almere’ gebouw.

Dag en duur van de training
Datum nader te bepalen/ van 09.45-16.30 uur (inloop vanaf 09.30 uur).​

Locatie
Het adres is Randstad 22-163, 1316 BM in Almere. Je kunt hier gratis parkeren en het is 10 minuten lopen vanaf station Almere-Centrum.

Kun je niet op deze datum?

De training zal plaatsvinden op: datum nader te bepalen. Kun je niet op deze datum, maar wil je wel graag deelnemen aan een training? Geef dit dan aan op het aanmeldformulier. Ik ben bezig met het inplannen van extra data en kan hierbij rekening houden met jouw wensen.