Fineke van Leusen

Over mij

Ik ben Fineke van Leusen en heb 25 jaar in het notariaat gewerkt, waarvan ruim 15 jaar als notaris en mediator met een eigen kantoor. Door een burn-out kwam ik in aanraking met coaching. Dat vond ik zo inspirerend en interessant dat ik het roer heb omgegooid en ben gestopt als notaris. Ik volgde een internationaal gecertificeerde coachopleiding, rondde andere relevante opleidingen af en heb nu mijn eigen bedrijf als executive coach, trainer, intervisiebegeleider & mediator.  Omdat ik mijn missie wil volgen: juristen en andere high professionals persoonlijk én professioneel laten floreren. Nog elke dag ben ik blij met deze keuze en krijg ik energie van wat ik doe! Dat wens ik jou ook toe. Bewust aan Zet staat voor het maken van bewuste keuzes, zodat je met plezier, vol energie en zelfvertrouwen de uitdagingen en dilemma’s die je tegenkomt  aan kunt gaan. 

Ik ken de juridische wereld
Vanuit mijn achtergrond als notaris/jurist ken ik de juridische wereld, in het bijzonder het notariaat en de advocatuur en heb ik een affiniteit met high professionals. Dit betekent niet dat andere mensen niet welkom zijn!

Notariaat
In mijn lange loopbaan in het notariaat en als mediator (en estateplanner) heb ik veel geleerd en veel meegemaakt. Ik ontwikkelde me van kandidaat notaris/werknemer tot notaris/werkgever én ondernemer. Ik werkte met ontzettend veel verschillende mensen, waardoor ik weet dat ik het liefst met mensen werk én mensen een stap verder wil helpen. Ik raakte burn-out doordat ik veel energie stak in anderen, maar niet genoeg in mij zelf! Dat wens ik je niet toe. 

Puzzelstukjes op hun plek
Door mijn opleidingen tot professioneel coach, (MBTI) trainer, teamcoach en kennis over systemisch werk zijn veel puzzelstukjes op hun plek gevallen. Ik heb veel inzichten gekregen in ‘het gedrag van de mens’ maar ook in mezelf en heb veel geleerd over ‘soft skill’ vaardigheden. Ik weet nu én heb ervaren, dat vakinhoudelijk kennis niet voldoende is om te floreren. Ik ben ervan overtuigd dat persoonlijke- én professionele ontwikkeling daar ook bij horen. Dat vraagt een stuk investering in jezelf!

Persoonlijke ontwikkeling
Persoonlijke groei heeft voor mij te maken met  inzicht in je eigen gedrag: hoe goed ken je jezelf eigenlijk? Wat zijn je talenten? Hoe communiceer je? Hoe stel je grenzen? Wat doe je als het niet lekker loopt? Waar krijg je energie van? Zorg je goed voor jezelf? Wat doe je als je vast loopt? Enzovoorts. Door hier mee aan de slag te gaan, kun je bewust stappen zetten in de richting die jij wenst!

Professionele ontwikkeling
Om professioneel te groeien, zul je (softs skills) vaardigheden kunnen vergroten en ontwikkelen. Denk aan: omgaan met lastige cliënten, effectiever communiceren, grenzen stellen, nee zeggen, goed kunnen luisteren en time management. Een expert word je niet vanzelf. Het is vallen, opstaan, oefenen, proberen, experimenteren, en ga zo maar door. Denk aan de pianist die 1000 uren oefent…

missie van Fineke van Leusen
Mijn missie is om jou/je team/organisatie te laten groeien, zowel persoonlijk als professioneel. Persoonlijke ontwikkeling zal zijn weerslag hebben op hoe je professioneel functioneert en vice versa.

Werk vol energie, zelfvertrouwen en plezier
Wil jij ook met voldoende energie, vol zelfvertrouwen én plezier de uitdagingen die op je pad komen aangaan? Ben je tevreden over je huidige situatie? Of niet…Wat zou je dan anders willen of is er iets dat je wilt ontwikkelen? Wat heb je daarvoor nodig en welke stap kun je zetten? Een kleine stap, levert al heel mooie resultaten op. 

Gun jezelf het beste en kom in actie
Het moeilijkste is om een eerste stap te zetten om in actie te komen. Wat houd je tegen of wat is er belangrijker dan jij? Durf je deze uitdaging aan te gaan?

Vrijwilligerswerk
Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan de maatschappij. Daarom ben ik op vrijwillige basis coach bij Matching Talents (VMCA) en Coach 4You, waarbij ik kinderen tussen de 12 en 20 jaar die een steuntje in de rug nodig hebben, coach, ondersteun en stimuleer. 

Opleidingen
De volgende opleidingen heb ik afgerond:

  • Rechtsgeleerdheid, RUG
  • Mediator (2003), The Lime Tree, Instituut voor Mediation & Training
  • Professioneel coach/ICF gecertificeerd, coachopleiding The MMS Worldwide Institute BV
  • Trainer, Facilitator van processen, Train de Trainer’ Programma, MMS Worldwide Institute BV
  • Gecertificeerd MBTI professional,  MBTI practioniser Step I, OPP Unlocking Potential
  • MBTI en teamontwikkeling, OPP Unlocking Potential
  • Systemisch Individueel Coachen, Plan B
  • Intervisiebegeleider, KNB assessment, Opleiding tot intervisie, Dialogue BV
  • ICF mentor coach

Tot slot
Ik ben heel graag buiten en trek er vaak op uit om te wandelen, te fietsen, hard te lopen of te tuinieren. Met mijn echtgenoot heb ik drie opgroeiende kinderen. Naast mijn gezin en werk maak ik graag tijd voor mijn vrienden en familie, lezen, altviool spelen en Qigong.

Wil je mij persoonlijk spreken, wil je een keer kennismaken, een kop koffie drinken of heb je een vraag aan mij? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

ICF_25Years_Stacked_Color
Ben jij stress de Baas?

Ben jij stress de Baas?

Ben jij stress de Baas? In de maand juni gaf ik samen met Lieke Fontijn de training: 'STRESS DE BAAS, inzicht in vecht-, vlucht- en bevriesgedrag' aan een groep advocaten/mediators. We hebben veel verteld over stress in relatie tot de hersenen. Het woord stress heeft...

Iedere maand een tip ontvangen?

Schrijf je hier in voor maandelijkse tips voor meer plezier in je leven. Laat je inspireren!

Adres
Randstad 22-165
1316 BM Almere

Privacyverklaring 
Algemene voorwaarden

Ik ben ICF gecertificeerd (International Coaching Federation)