Reviews

Over Bewust aan Zet: coaching, training & intervisie voor juristen en andere high professionals

“Ik weet weer wat ik wil.”

Lindsay Taylor

Fineke is a natural born coach. Her curiosity and intuition are the perfect combination to ask the right questions to bring you closer to discovering your own truth. She opened the door to the place that was keeping me from having the inner peace I always struggled to heal but didn’t know how. I leave our coaching sessions feeling uplifted, energized and ready to live the life that I want!

“Ik ga stappen zetten om mijn droom uit te laten komen.”

Simon

Na een mislukte studiekeuze heeft een aantal fijne gesprekken met Fineke mij enorm geholpen om mijn droom te bepalen en stappen te zetten om dichter bij deze droom te komen. Ik voelde me elke sessie welkom en gewaardeerd omdat Fineke altijd met een grote glimlach klaar zat als ik binnenkwam. Het was leuk om zo bezig te zijn en daarbij te zien dat Fineke het ook oprecht leuk vond om te ontdekken hoe ik in elkaar zit en waarom ik op een bepaalde manier handel. Nu ik me daar zelf bewust van ben weet ik hoe ik aan de slag kan en stappen kan zetten richting mijn droom!

“Mijn zelfvertrouwen is toegenomen.”

Inge, ABN AMRO Bank

Fineke, enorm bedankt voor de coaching, vond de sessie erg geslaagd. Ik heb het inzetten van de MBTI goed kunnen oefenen. Jouw rustige aanpak maar ook het feit dat ik door jouw input de puntjes op de i heb kunnen zetten hebben er toe geleid dat ik het examen inmiddels positief heb afgesloten!

“Ik ben zekerder over mezelf.”

Coaching door Fineke van Leusen was voor mij verhelderend, inzicht gevend en laagdrempelig. Het gesprek voelt heel informeel, maar wordt zeer professioneel (bij)gestuurd. Ik ben meer tot mijn kern/gevoel gekomen in plaats van rationeel te denken. Met praktische tips, zoals opschrijven wat goed gaat, kon ik gelijk aan de slag. Ik voel me nu veel zekerder over mezelf.

“Ik kan de hele wereld weer aan.”

Door gecoached te zijn door Fineke ben ik er beter bewust van hoe mijn relatieproblemen zijn ontstaan en hoe er mee om te gaan. Via persoonlijke gesprekken, waarbij ik mij erg om mijn gemak voelde, hebben we samen gekeken hoe dit zover heeft kunnen komen en hoe nu verder. Dit heeft een erg positieve bijdrage geleverd aan het verwerkingsproces. Ik kan de hele wereld weer aan.

“Een opgeruimd gevoel en rust in mijn hoofd.”

Fineke kan in een coachgesprek heel goed alle losse puzzelstukjes in elkaar laten vallen op een “lichte” manier”. Zo wordt een zwaar en moeilijk vraagstuk voor mij weer simpel en licht, waardoor ik een opgeruimd gevoel krijg en rust in mijn hoofd. Ook krijg ik inzicht in wat de eerste stap is die ik kan zetten om mijn doel te bereiken.

“De workshop De Kunst van het vragen stellen, veel van opgestoken.”

Sasja Flantua, advocaat/mediator

Vrijdag 5 april 2019 volgde ik op het vFAS-congres de Workshop “De kunst van het vragen stellen”, gegeven door mr. Fineke van Leusen. Veel van opgestoken en fijne sheets ontvangen met mogelijk te stellen vragen. Naslagwerk, dat is zo fijn! Docent had tijd en oog voor iedereen en er was voldoende gelegenheid voor interactie!

“Intervisie voor zelfstandig ondernemers”

Marie Louise Grove, zelfstandig ondernemer

Onder begeleiding van Fineke neem ik deel aan een intervisiegroep voor zelfstandig ondernemers. Wow, wat een flow en wat een spirit! Deze intervisie is voor alle deelnemers heel waardevol. We leren van elkaar .

Ik heb hele effectieve stappen gezet dankzij de verkregen inzichten. Fineke geeft voldoende sturing en houvast om het proces goed te laten verlopen, zonder dat dit belemmerend werkt. 

De groep voelt heel vertrouwd; ook als ik zelf geen vraag heb kijk ik uit naar de volgende sessie, het is zo leuk en inspirerend om te doen!

“Ik vond de coachingssessies heel waardevol; ik heb veel nieuwe inzichten gekregen”

manager, PWC

Na een tijd onzeker te zijn over de vraag of ik nog wel voldoende plezier in mijn werk heb en of ik nog wel op mijn plek zit bij mijn huidige werkgever ben ik een coachingstraject gestart bij Fineke. Fineke heeft me veel nieuwe inzichten gegeven door me precies de goede vragen te stellen. Het zette me op een andere manier aan het denken dan waar ik eigenlijk al een paar jaar in vast zat. Niet alleen heb ik antwoorden gekregen op de coachingsvragen waar het mee begon, ook heb ik nieuwe inzichten gekregen in mijn grootste valkuil. Ik vond de sessies heel waardevol!

“Het fijne was dat ik echt zelf aan zet was, stappen heb gezet én doelen heb gehaald”

adviseur bedrijfsleven, man

Het fijne was dat ik echt zelf aan zet was. Zowel in de vorm van coaching (veel wandelend) als in de coaching vraag (waar wil je het vandaag over hebben?). We hebben in het begin een uitgebreide analyse gedaan wat het doel van de coaching was en vervolgens hebben we daar per gesprek stappen in gemaakt. Het sterke punt van Fineke vind ik dat ze niet alles zomaar accepteerde wat ik zei. Ze had haarfijn door waar mijn uitdagingen en knelpunten lagen, liet mij dat zelf ontdekken en we hebben daar vervolgens de focus op gericht. Ze stelt vragen, signaleert dingen die ze ziet/hoort en heeft mij zo gestimuleerd om echt tot de kern gekomen. Ik kon mezelf echt niet ‘verstoppen’. Uiteindelijk heeft dit alles ervoor gezorgd dat ik stappen heb gemaakt en doelen heb gehaald. Ik kan weer verder…!

“De workshop MBTI, nuttig voor mij als advocaat en mediator.”

De workshop MBTI bood mij een nieuwe kijk op de verschillende karaktereigenschappen van mijzelf en anderen, en hoe die botsen of elkaar juist aanvullen. Daardoor begrijp ik beter waarom sommige conflicten ontstaan en ook steeds terugkeren. Dat inzicht helpt om conflicten in de toekomst beter te kunnen oplossen en om in een samenwerkingsverband optimaal gebruik te maken van ieders aanleg en kwaliteiten. Zeer nuttig voor de praktijk als advocaat en mediator, maar eigenlijk op ieder gebied waar je met andere mensen te maken hebt.

“De cursus is relevant voor mijn praktijk als mediator”

Ariëtte Bakker, advocaat

Recent volgde ik de workshop MBTI en Mediation onder leiding van Fineke van Leusen. Fineke is een enthousiaste docent. Tijdens de workshop werd door haar op heldere wijze het MBTI-instrument uitgelegd. Aan de hand van voorbeelden en leuke, maar ook verduidelijkende, opdrachten in groepjes leerden we over de diverse MBTI-voorkeuren. De cursus is relevant voor mijn praktijk als mediator. Het mediation proces kan verbeterd worden door partijen met behulp van het MBTI-instrument meer begrip voor elkaars gedrag te laten krijgen. Daarnaast is het rapport naar aanleiding van de MBTI-persoonlijkheidsvragenlijst en de door Fineke gegeven uitleg ook zeer nuttig op het gebied van zelfkennis.

“De training geeft beter inzicht in eigen vaardigheden en eigen kwaliteiten als mediator.”

Ingrid Maste, advocaat/mediator

In juli 2018 volgde ik de training: hoe stel je de juiste vragen en zet je optimaal jouw kwaliteiten in bij mediation? Het is een heel fijne cursus. Er wordt op een prettige manier en met een frisse insteek gewerkt aan beter inzicht in eigen vaardigheden en kwaliteiten. Je krijgt geen standaardoplossingen, maar leert vaardigheden om naar eigen inzicht de juiste vragen te stellen. Zo blijft de mediation van jezelf en ben jij geen kopie van een boekje.

“Lifescan: waardevol en inspirerend.”

Astrid Peters

Samen met Fineke heb ik de ‘Lifescan’ ingevuld. Zo wordt je weer even met je neus op de feiten gedrukt. Waar gaat je tijd naartoe? Waar stop je energie in? En blijft er nog wel energie over voor de dingen die je echt belangrijk vindt? In slechts 1,5 uur tijd is mij duidelijk geworden waar de ‘pijnpunten’ zitten. Gelukkig bleef het daar niet bij en heeft Fineke mij gelijk geholpen bij het opstellen van een aantal praktische vervolgstappen die ik gelijk kon toepassen in mijn huidige werk en leven. Waardevol en inspirerend!

“Individuele Coachdag: voor mij was de dag perfect.”

Annelies, business consultant

“Ook met jaren ervaring als professional loop je soms vast. Je voelt dat het anders moet en je weet ook hoe.
Alleen de omstandigheden zijn zodanig dat het onmogelijk lijkt. Fineke heeft mij met één dag individuele coaching geholpen zaken duidelijk te krijgen, zowel privé als zakelijk. Aan het eind van de dag ging ik naar huis zonder de onrust die ik maanden heb gevoeld en met een duidelijk plan van aanpak. Voor mij was de dag perfect, bedankt! (Juli 2020)

“Ik kan nog beter worden in mijn werk en vooral het plezier erin houden.”

senior kandidaat notaris, vrouw

“Fineke, heel erg bedankt voor het coachingstraject. Je komt als coach goed tot de kern van de zaak en geeft concrete handvatten, waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Een andere kijk op een situatie geeft soms al rust, dat was een eyeopener. Jouw aanpak was prettig en direct en heeft mij ook goed geholpen om te reflecteren en te relativeren. Hierdoor kan ik nog beter worden in mijn werk en vooral het plezier erin houden.”

“De coaching heeft me rust gegeven en me zekerder over mezelf gemaakt.”

senior kandidaat notaris, man

Ik heb een coaching bij Fineke gevolgd. Die coaching heeft mij geholpen om voor mezelf duidelijker te krijgen wat ik precies wil en wat ik zakelijk gezien wil bereiken. Ook heb ik duidelijker in beeld wat ik niet wil. De coaching heeft me daarmee een stuk rust gegeven en me ook zekerder over mezelf gemaakt. Ik ben daardoor beter in staat om voor mijzelf op te komen. Ook na afloop van de coaching blijft Fineke geïnteresseerd in mijn verdere ontwikkeling. Ook de zogenaamde nazorg is dus zeker in orde bij Fineke!

“Ik ben erg blij met het resultaat: ik heb mijn zelfvertrouwen terug gekregen door de coaching!”

senior kandidaat notaris, vrouw

Na een aantal gebeurtenissen privé en zakelijk, zat ik niet lekker in mijn vel. Ik wilde zo graag weer plezier hebben in mijn werk.

Ook mijn zelfvertrouwen wilde ik terug, dat was ik kwijt.

Bij mijn zoektocht naar een coach merkte ik dat het ik het belangrijk vond dat het iemand moest zijn die de praktijk waarin ik werkte begreep. Fineke en ik hadden ooit al eens en connectie op LinkedIn gemaakt en zo heb ik haar dan ook benaderd.

Na het eerste telefonische kennismakingsgesprek voelde ik zo’n opluchting en wilde ik graag met haar verder.

In de gesprekken die volgden heeft Fineke mij op een heel natuurlijke en plezierige manier inzicht gegeven in mijzelf. Ze heeft mij op weg geholpen, maar er ook voor gezorgd dat ik het inzicht zelf vond. De gesprekken met Fineke waren bijna gewoon gezellig, ze draait niet een riedeltje af of laat een handboek op je los. Fineke heeft mij geleerd hoe ik meer uit mijn hoofd kan komen en meer naar mijn gevoel kan luisteren. De coaching is inmiddels afgerond en nog steeds ben ik erg blij dat ik de stap destijds heb gezet. Ik ben ook erg blij met het resultaat. Ik voel meer zelfvertrouwen en ik weet wat voor mij belangrijk is in mijn werk. Bovenal: ik weet weer hoe ik naar mijn gevoel moet luisteren!

Wat was het beste werkteam waar jij deel van uitmaakte?

Wat was het beste werkteam waar jij deel van uitmaakte?

Wat was het beste werkteam waar jij deel van uitmaakte? En hoe kwam dat?  Heb jij wel eens deel uitgemaakt van een heel succesvol (werk)team? En heb jij je ooit afgevraagd hoe dit kwam? Uit onderzoek blijkt dat in een succesvol team de sfeer goed is, de mensen zich...

Iedere maand een tip ontvangen?

Schrijf je hier in voor maandelijkse tips voor meer plezier in je leven. Laat je inspireren!