Intervisie

(Online) Coaching, training & intervisie voor juristen en andere high professionals

Verbeter jezelf of je team professioneel met intervisie

Elke professional loopt tegen vaagstukken en dilemma’s aan. Tijdens een intervisie bijeenkomst kun je deze vraagstukken en dilemma’s inbrengen in een veilige en vertrouwde omgeving. Je wordt gestimuleerd om inzicht te krijgen in je eigen gedrag én het gedrag van de anderen door het stellen van helpende en onderzoekende vragen. Je ontdekt, waarom je vaak (onbewust) op een bepaalde manier handelt en krijgt inzichten in jouw persoonlijke stijl, overtuigingen en opvattingen in het werk. Door je daar bewust van te worden, kun je ervoor kiezen om je manier van handelen aan te passen. Je leert bewust bekwaam jouw kwaliteiten inzetten.  Hiermee leer je van, door en met elkaar! 

Mijn ervaring is  dat intervisie leerzaam en leuk is én bijdraagt aan het verbeteren van jouw professionaliteit.

Erkend intervisiebegeleider KNB, VMN, NOvA, vFAS, MfN
Ik ben erkend intervisiebegeleider. Mijn toegevoegde waarde als begeleider is, dat ik ook professioneel coach en trainer ben. Hierdoor durf ik door te vragen als het spannend wordt en heb ik geleerd wat er voor nodig is om een vertrouwde omgeving te creëren. Dat is niet vanzelf gegaan. Hier geldt: oefening baart kunst. Het lijkt zo gemakkelijk, maar een goede gespreksleider zijn, is een vak op zich en maakt echt het verschil voor een effectieve bijeenkomst.

Vanaf 2016 verzorg ik intervisie bijeenkomsten voor de Mediators federatie Nederland (MfN) en de Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS).
Na het positief afleggen van een assessment met trainingsacteurs en een beoordelingscommissie ben ik toegelaten bij de intervisiepoule van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en de Vereniging Mediators in het Notariaat (VMN) in het voorjaar 2018. Ook ben ik aangewezen als gespreksleider intervisie door de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) bij Besluit van 6 mei 2020.
Op dit moment begeleid ik intervisiegroepen met (kandidaat-) notarissen, advocaten, mediators, medewerkers in de zorg en Flevolandse zakenvrouwen.

Grootte van de groep
Een intervisiegroep uit minimaal 6 en maximaal 9 personen, zodat de leercurce optimaal is.

Duur intervisie
Een intervisie bijeenkomst duurt twee uur, tenzij anders wordt afgesproken.

Waar: op locatie of online?
De intervisie kan op locatie plaats vinden, maar ook in een digitale leeromgeving.

Permanente educatie (PE punten)

De KNB, VMN, de vFAS, de MFN en de NOvA verstrekken PE punten voor het volgen van intervisie. Per uur gevolgde intervisie ontvang je 1 PE punt.

Wil je een nieuwe groep starten?
Ik heb nog ruimte voor een nieuwe groep.

Meer informatie
Wil je meer weten over intervisie en/of wil je een een intervisiegroep starten, een intervisiebijeenkomst organiseren voor jezelf met andere professionals en/of je team, neem dan gerust contact met mij op. Misschien vind je het interessant om een review te lezen.

Meer weten? Neem gerust contact op.

Ik reageer binnen 1 werkdag op je vraag. Wil je gelijk iets overleggen? Bel me dan op: 06-46752012. Tot snel!

Persoonlijk leiderschap: ben je bereid nog iets te leren? Twee tips!

Persoonlijk leiderschap: ben je bereid nog iets te leren? Twee tips!

Persoonlijk leiderschap: ben je bereid nog iets te leren? Twee tips!? Mijn vorige blog ging over hoe je uit de ratrace kunt stappen, door vaker nee te zeggen. Door nee te zeggen, kies je voor jezelf. Voor jezelf kiezen is een onderdeel van persoonlijk leiderschap....

Twee tips om uit de ratrace te stappen: Zeg vaker Nee!

Twee tips om uit de ratrace te stappen: Zeg vaker Nee!

Twee tips om uit de ratrace te stappen, zeg vaker nee! De afgelopen periode had ik een aantal coach gesprekken met als terugkerend thema: Hoe stap ik uit de ratrace?  Vaak gaan we maar door en zeggen we ' ja'  terwijl we 'nee' bedoelen. We nemen toch nog die nieuwe...