Succesvol leidinggeven in het notariaat

Training

Doelgroep: notarissen, kandidaat notarissen, toegevoegd notarissen

Wat voor leidinggevende wilt u zijn?
Krijg in één dag helder hoe u effectief en met plezier uw team kunt aansturen.

Leiderschap vraagt om leiderschapsvaardigheden. Denk aan: lastige gesprekken voeren, medewerkers aansturen en helder communiceren. Zonder dat u uw focus op uw eigen werk verliest. In deze training krijgt u inzicht in hoe u zelf ten volle kan functioneren én uw team kan motiveren om effectief en succesvol te werken.

Leiderschap in de praktijk brengen
Als u als notaris, kandidaat- of toegevoegd notaris leiding geeft, bent u daar meestal niet voor opgeleid. Terwijl leidinggeven ook een vak is, waarvoor u vaardigheden kunt ontwikkelen. Met de juiste opdrachten, kennis en oefening leert u uw leiderschapsvaardigheden te vergroten, zodat u de leidinggevende wordt die u zelf had willen hebben (of heeft gehad).

De training is specifiek gericht op leidinggeven in het notariaat

Want werken in het notariaat is werken in een unieke wereld. Algemene trainingen over leidinggeven en professionele ontwikkeling slaan vaak net de plank mis voor professionals in onze branche. Daarom hebben we deze training ontwikkeld, specifiek gericht op notarissen, kandidaat- en toegevoegd notarissen met een leidinggevende rol.  

Hoe wilt u leidinggeven?

Heeft u al helder wat voor leidinggevende u wilt zijn? Wilt u coachend leidinggeven of van bovenaf de mensen aansturen? Hoe goed kent u uzelf eigenlijk? Om bewust deze rol én de regie te kunnen pakken, is het van belang dat u inzicht heeft in uw eigen kwaliteiten en valkuilen.

Inhoud van deze eendaagse training

  • Een dagdeel theorie over de soorten leiderschap, de leiderschapsrol en de dagelijkse uitdagingen van leidinggeven
  • Inzicht krijgen in uw kwaliteiten en valkuilen
  • Een praktisch dagdeel, waarin u aan de slag gaat met communicatieve vaardigheden, waaronder het geven én ontvangen van feedback en het voeren van lastige gesprekken
  • Oefenen en experimenteren, zodat u het geleerde direct in de praktijk kunt brengen.

Maximaal 12 deelnemers
We werken met een kleine groep van maximaal twaalf deelnemers, waardoor u voldoende aandacht krijgt, zodat de leercurve optimaal is.

Aan het einde van deze training:

✓ Kent u verschillende typen van leidinggeven

 Weet u welke leiderschapsrol het beste bij u past en hoe u deze inzet in uw organisatie

 Bent u in staat om verbindende gesprekken met medewerkers te voeren

 Weet u hoe u respectvol en succesvol feedback kunt geven

 Weet u waar uw persoonlijke leerpunten liggen

 Bent u beter in staat om uw medewerkers effectief tot gedragsverandering toe te zetten.

Investering
De investering bedraagt €597,- exclusief btw.

Er worden 6 PE punten toegekend door de KNB.

Over de trainers

mr. Fineke van Leusen

Fineke (www.bewustaanzet.nl) is oud notaris en heeft haar eigen coaching-, trainings- & consultancybedrijf dat is gericht op bewust leiderschap van juristen en andere high professionals. Haar missie is om mensen persoonlijk én zakelijk te laten floreren. Investeer in jezelf en leer bewuste keuzes te maken! Zij is erkend trainer bij de KNB, vFAS en de MfN.

mr. Peter Deen

Peter (https://deentopcoaching.nl) heeft ruim 25 jaar op alle niveaus leiding gegeven aan juridische professionals bij een verzekeraar. Van teamleider tot directeur. Als manager en bestuurder heeft hij er altijd naar gestreefd om resultaten te bereiken door de mens tot bloei te laten komen. Onder de naam DeenTopCoaching heeft hij zijn eigen bedrijf, gericht op coaching en training van leidinggevenden en professionals. Hij is voorzitter van StiR (Keurmerk voor Coaches).

Wat anderen van de training vonden

Onlangs volgde ik de training “Succesvol leiding geven in het notariaat” bij Fineke van Leusen en Peter Deen. Het was een boeiende, leerzame en afwisselende dag. In een kleine groep in een open sfeer met elkaar geleerd en gesproken over de uitdagingen op het gebied van leiding geven in het notariaat. De interacties tussen enerzijds de docenten/trainers en de cursisten en anderzijds de cursisten onderling waren mooi en leerzaam. Een aanrader!” 

Een notaris

 

Hoe ziet deze eendaagse training eruit?

De training zal plaatsvinden in de sfeervolle Amethistzaal in het gebouw van PUUR Almere.

Dag en duur van de training
Op donderdag 11 april ’24 van 10.00 tot 17.00 uur (inloop vanaf 09.45 uur).

Locatie
Het adres is Randstad 22-165, 1316 BM Almere. U kunt hier gratis parkeren. De locatie is goed bereikbaar vanaf de A6 en op loopafstand van het station Almere-Centrum.

De trainers
De training wordt gegeven door mr. Fineke van Leusen en mr. Peter Deen.