Kamp jij ook met burn-out klachten?

feb 1, 2019

16% van de medewerkers ervaart stress gerelateerde klachten. Dat is niet niks!

Gisteren publiceerde het TNO het tweejaarlijkse ‘Arbobalans’ rapport. Hieruit blijkt dat in tien jaar tijd een geleidelijke stijging is ontstaan van 11 naar 16% van medewerkers met stress gerelateerde klachten. Oorzaken: meer doen én minder vrijheid. Volgens de medewerkers ligt de oplossing bij minder werkdruk. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Niet in balans?
Op dit moment coach ik veel mensen uit de juridische wereld, met stress-gerelateerde klachten. Hierbij kun je denken aan:

  • slecht slapen
  • vaak ziek zijn
  • een kort lontje hebben
  • moe zijn
  • weinig puf hebben voor leuk dingen

Omdat er zoveel over wordt gepubliceerd, weten zij (eigenlijk) allemaal (wel) dat er iets niet in balans is op dit moment. Ook weten ze ergens wel dat ze iets moeten veranderen, maar ze doen het niet. De vraag die opkomt is: ‘Wat houdt ze tegen om uit de ratrace te stappen?’

De Oplossing?
Het antwoord is best eenvoudig……. omdat je iets moet veranderen. Je moet grenzen leren stellen, je moet beter voor jezelf gaan zorgen en meer niet meer energie verbruiken dan je krijgt. Veranderen is lastig. Je weet wat je hebt, weet niet wat je opgeeft én je weet niet wat je krijgt als je verandert. En je weet niet hoe je het vol moet houden

Burn-out ervaring
Toen ik zelf in de burn-out zat, las ik er veel over. Toch lukte het niet om erachter te komen, waarom ik niet eerder een grens had gesteld aan mijn eigen handelen. Het kon niet anders. Of toch wel…….. Achteraf heb ik me regelmatig afgevraagd of ik het had kunnen voorkomen.

Hulp van een Coach
Met behulp van coaching kreeg ik snel inzicht in mijn eigen gedrag. Daarna kon ik de bewuste keuze maken om iets te veranderen. Ik vond het prettig om dat niet alleen te doen.

Lifescan
Kamp jij met burn-out klachten? Wil jij weten waar jij nu je tijd aan besteedt, hoe tevreden je daar over bent en inzicht krijgen in het totaalplaatje van jouw leven op dit moment? In een lifescan sessie van 1,5 uur krijg je eenvoudig zicht op waar jouw leven nu uit bestaat én hoe het met je gaat!

Pak de Regie
Met deze inzichten kun je bewust wel of niet aan de slag. Zelf aan het roer staan. Dat wil jij toch ook!

Heb ik je nieuwsgierigheid gewekt? Neem vrijblijvend contact met me op.