Wat er gebeurt als je jezelf de ruimte geeft!

aug 30, 2019

Meer ruimte?

Met pijn in mijn hart maakte ik eind vorig jaar de keuze om te stoppen met mijn advieswerk op mijn ‘oude notariskantoor’ per 1 april 2019. Ik wilde me helemaal focussen op de groei van mijn eigen bedrijf en daar was niet genoeg ruimte voor.  Ik ontving vaak klanten op mijn ‘oude kantoor’ en had dus een eigen werkplek nodig. Vanaf eind december oriënteerde ik me op de kantorenmarkt.
Het toeval wilde, dat een vriendin, zelfstandig ondernemer, ook op zoek was naar een werkplek en we besloten samen een bedrijfsruimte te zoeken. We hebben heel wat kamers/kantoorruimtes bekeken, maar echt vlotten wilde het niet. 

Lichte kamer, groen in de buurt

Na nog een aantal bezichtigingen, kreeg ik de eerste week van april een brainwave en belde een kennis, die bemiddelt in kantoorruimte. Toevallig was er in het pand, dat ik op het oog had, net een plekje vrijgekomen. We konden dezelfde middag komen kijken. Wensen van mij waren: een lichte, ruime kamer, in een fijn pand, dichtbij een park om eventueel naar buiten te kunnen met mijn coachees. Een uur later was de bezichtiging, de ruimte voldeed 100% aan onze wensen. Twee uur na mijn telefoontje was de zaak beklonken.
Per 1 mei konden we erin! Een verdeling van de dagen was snel gemaakt. De spulletjes voor de inrichting waren gevonden en per half mei is de kamer in gebruik genomen. En het is zo fijn daar! Een eigen plek, 7 dagen in de week te gebruiken, wat een luxe.

Stromen

Toen ik de vorig jaar keuze maakte, om te gaan stoppen per 1 april met mijn advieswerk, vond ik dat heel spannend. Tot die tijd, had ik elke maand een vaste bron aan inkomsten, naast mijn coachklanten, mijn intervisie, mediation- én trainingswerk. Zou ik wel genoeg hebben na de eerste april?…. Maar na 1 april ging de telefoon, en nog een keer, en nog een keer. Had ik tijd voor een coachtraject? Wilde ik een offerte maken voor een tweedaagse masterclass voor mediators voor een grote gemeente. Had ik ruimte voor een second opinion gesprek over een testament en nog meer. Het werk begon te stromen. Ik kon mijn klanten nu ontvangen in mijn eigen kantoor, mijn eigen ruimte.

Ruimte creëren

Door de keuze te maken om te stoppen met twee vaste dagen advisering, heb ik ruimte gecreëerd voor mezelf, letterlijk en figuurlijk, om zelf weer een stap te maken en mensen de stap naar mij te laten zetten.
Omdat mijn dagen niet helemaal tjokvol zitten, heb ik de tijd en ruimte om eens niets te hoeven doen, om ideeën op te doen, te lezen, nieuwe dingen te creëren. Dat is best wennen, want een stemmetje in mij zegt: doe iets.
Toch loont het. Mijn energie is op pijl en ik sta open voor nieuwe zaken. Het werk komt uit onverwachte hoeken naar me toe. En ik heb leuke klussen en opdrachten voor het najaar. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

Mijn tip

Hoe staat het met jouw ruimte? Heb jij genoeg ruimte voor jezelf? Of word je geleefd door de waan van de dag? Zit je zo vol met van alles?
Mijn tip is: 1. plan een moment in komende week; 2. ga eens na hoeveel tijd/ruimte jij voor jezelf hebt; 3. als je hier niet tevreden over bent? 4. wat ga je er dan aan doen (= doel)? 5. wanneer begin je, en 6. check na drie weken of je verschil merkt! Klinkt goed hé. Veel succes.
Kom je hier zelf niet uit of wil je hier een keer vrijblijvend over sparren. Bel of mail me dan. Appen mag ook.